Loading...

VOOR COMPONIST/AUTEUR, MUZIEKUITGEVER EN UITVOEREND ARTIEST EN OVERIGE DIENSTVERLENING

Wij bieden je een breed scala aan diensten dat geheel kan worden aangepast aan de wens en behoefte van de klant.

Ons dienstenpakket varieert van volledig backoffice voor de componist en/of uitgever tot een individueel advies op maat. Kijk onderstaand wat wij voor jou kunnen betekenen.

Je bent dagen, misschien wel weken, bezig geweest met het componeren van muziek voor een bepaalde opdracht. Net voor de deadline is alles aan de opdrachtgever geleverd. Hij is tevreden en jouw muziek gaat nu de wijde wereld in. Dan begint voor jou de administratieve afhandeling, waaronder het declareren van de muziek bij de verschillende rechtenorganisaties, het aanmelden van soundfiles etc. Niet echt jouw ding. Wat zou het heerlijk zijn als je dat soort zaken zou kunnen uitbesteden aan iemand die daarin is gespecialiseerd.

De diensten van Bermusico beperken zich niet alleen tot het registreren van jouw werken. Onze dienstverlening gaat veel verder en begint al op het moment dat je een contract onder je neus geduwd krijgt. Klopt het wel allemaal wat daar staat of geef ik straks iets weg dat ik niet wil. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van contracten kunnen wij jou snel en in begrijpelijke taal adviseren over de inhoud van het contract. Wat betekenen al die kretologieën. Wij leggen het je graag uit.

En dan al die statements die je het hele jaar door ontvangt, kloppen die allemaal wel?

Krijg je wel waar je recht op heb? Wij controleren jouw statements op correctheid en volledigheid maar zorgen bij omissies ook voor het naclaimen van de jou toekomende gelden. Door het overnemen van al dit soort zaken kun jij je in alle rust bezighouden met dat waar jij goed in bent, componeren.

Stel je bent componist en je wilt jouw muziek onderbrengen in je eigen uitgeverij. Of je maakt onderdeel uit van een groep auteurs en jullie willen de gezamenlijk geschreven werken als collectief in een muziekuitgeverij onderbrengen. Hoe werkt dat? Wij kunnen je daarin adviseren en helpen met het opzetten van zo’n uitgeverij, het aanmelden bij Buma/Stemra en het regelen van alle administratieve zaken die daarbij komen kijken. Denk daarbij aan het aanmelden van nieuwe werken, het verzorgen van de muziekuitgavecontracten met de auteurs, controle van de statements van de rechtenorganisatie, het indienen van naclaims bij omissies etc.

Het voordeel van Bermusico?
Wij zijn neutraal, zijn zelf geen uitgeverij en zijn niet aangesloten bij rechtenorganisaties. Op die manier kunnen wij je altijd een objectief en betrouwbaar advies geven.

Of je als artiest al volle zalen trekt of net je entree maakt bij The Voice of Holland. Het is van belang dat je je zaken vanaf het begin af aan goed hebt geregeld. Kan ik dit contract wel tekenen? Krijg ik wel het juiste royaltypercentage? Allemaal vragen waarmee je als artiest te maken krijgt. Wij kunnen je helpen met het beantwoorden van deze vragen. Wij screenen het contract, adviseren je en kunnen desgewenst helpen met het onderhandelen over de voorwaarden.

Maar ook voor zaken als het verzorgen van setlisten en aanmelding daarvan bij de rechtenorganisaties, het controleren van royaltystatements en het indienen van naclaims bij onjuistheden zijn zaken die wij jou uit handen kunnen nemen. Zo sta jij met een gerust hart op het podium.

Een opsomming is nooit volledig. Niet iedere klant is specifiek te benoemen.

Zo zijn wij bijvoorbeeld al ruim 12 jaar als adviseur verbonden aan de belangenvereniging van professionele achtergrondmuziekproducenten ABMD, maar verzorgen wij daarnaast ook alle secretariaatswerkzaamheden voor deze vereniging. Bemiddelen wij in individuele zaken tussen partijen en bieden wij de mogelijkheid om, in geval van zaken die uiteindelijk door een rechter beoordeeld moeten worden, deze alvast zo voor te bereiden en te begeleiden dat bespaard wordt op de advocaatkosten. Ook kunnen wij behulpzaam zijn bij het vinden van de juiste advocaat.

Past jouw case niet onder één van de vermelde loketten, maar is deze wel aan muziekrechten gerelateerd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat wij kunnen bepalen of wij je van dienst kunnen zijn. Wij zien iedere nieuwe zaak als een uitdaging!

“Hans heeft zijn jarenlange ervaring en netwerk ingebracht bij Bermusico en dat geeft mij een prettig en zeker gevoel. Hij controleert, onderhandelt en houdt mij scherp. Met Hans Bergfeld / Bermusico heb ik eindelijk de juiste balans gevonden!”
EDDY OUWENS • COMPONIST PRODUCER