“Werken met Hans Bergfeld is inspirerend. Hij helpt je niet alleen om de zaak van alle kanten te bekijken, hij laat je ook kanten zien waarvan je niet eens wist dat ze er waren.”

Ferry van Beek (muziekuitgever)

“Voor de gemiddelde creatieve muziekondernemer is de complexe rechtenmaterie niet te doorgronden. Al ruim 9 jaar regelt Hans Bergfeld voor Baileo Music Productions ‘alles’ aangaande het beheer van de rechten van de complete muziek catalogus. De manier waarop dat gebeurt – vriendelijk, zéér accuraat, niet door eigen gewin gedreven en ‘waakzaam’ – is van een zeldzaam communicatief niveau.”

Jeroen de Rijk (percussionist, componist en producent)

The Music Marketeers

“Al ruim 12 jaar is Hans Bergfeld in zijn rol van secretaris niet alleen de motor van onze belangenvereniging ABMD, maar is hij als adviseur voor onze leden tevens het directe aanspreekpunt voor vragen en problemen inzake rechten. Daarnaast begeleidt hij met zijn gedegen kennis de onderhandelingen met (inter)nationale rechtenorganisaties over licenties. In de achterliggende jaren heb ik Hans leren kennen als een rustig en aimabel persoon, die snel tot de kern van de zaak komt, gedegen en volledig rapporteert, effectief en efficiënt werkt en geniet van het succes van zijn relaties. Ik hoop nog lang met hem te mogen samenwerken.”

Rob van Rozendaal (ex-directeur TMM en ex-voorzitter ABMD)

Evita Art & Music

“Op het moment dat ik Hans Bergfeld belde, had ik het idee dat hij, gezien zijn drukke agenda, geen tijd voor mij zou kunnen vrijmaken. Toch maakte hij tijd en meer dan dat. Door de grondige en doelgerichte aanpak van Hans is mij heel veel hoofdpijn bespaard gebleven om maar niet te spreken over de bakken geld die het mij had kunnen kosten. Hans was in staat om het probleem dat ik bij hem op tafel legde terug te brengen tot zodanige proporties dat ik, ondanks alle druk die het creëerde, ontspannen kon blijven. In de toekomst zal ik waar nodig zeker weer een beroep doen op Hans, omdat hij deskundig, betrokken en – voor mij misschien nog het allerbelangrijkste fijn is om mee te werken.”

Evita Tjon A Ten (componist, zangeres en kunstenares)

MOST

“Hans Bergfeld heeft mij de afgelopen 12 jaar op uitstekende wijze geholpen bij diverse auteursrechtenkwesties die ik als componist ben tegengekomen. In de eerste jaren van onze samenwerking behandelde hij vooral omissies in statements. De laatste jaren verzorgt hij de complete administratie van mijn werken en de muziekuitgeverij. Door zijn zorgvuldigheid, vasthoudendheid en grote netwerk verloopt de repartitie van auteursrechten op mijn muziek veel efficiënter en met veel minder rompslomp dan toen ik dit nog zonder Bermusico deed.”

Ivo Witteveen (componist en muziekuitgever)

SABAM

“Wat Hans typeert is zijn capaciteit om verzoenend op te treden, zonder daarbij het belang van diegenen die hij vertegenwoordigt uit het oog te verliezen. Zijn gestructureerde aanpak en heldere communicatie zorgt telkens weer voor een vlotte samenwerking.”

Jozua Laga (Account manager mechanical reproduction rights & live Music Sabam)

MOST

“Hans Bergfeld verzorgt sinds enkele jaren de administratie van copyrights van onze muziekuitgeverij. Wij schrijven met name muziek voor tv-commercials. Daarbij is het goed zorgvuldig aanmelden van repertoire essentieel voor het ontvangen van de Buma en Stemra gelden. Hans is zeer accuraat. De aangiften zijn altijd tot in de puntjes verzorgd Hij heeft zeer goed zicht op openstaande zaken, checkt alle afrekeningen nauwkeurig en – wellicht het belangrijkste – hij heeft, door zijn achtergronden, een heel goed contact met Buma/Stemra en weet daardoor de juiste mensen aan te spreken. Ik ben heel erg tevreden over het werk wat Hans voor ons de afgelopen jaren heeft verricht. Wij zullen in de toekomst zeker nog heel lang met hem werken.”

Diederik Idenburg (componist en muziekuitgever)

Eddy Ouwens

“Als componist/producer draait het vaak om het vinden van de juiste balans. Ik denk dan aan de juiste tekst bij m’n compositie of de beste balans tijdens opname en mixage. Waar ik nooit rekening mee hield was de balans tussen mijn werk en de controle op inkomsten. Ik creëer liever een nieuw werk, dan me uren te buigen over statements. Hans heeft zijn jarenlange ervaring en netwerk ingebracht bij Bermusico en dat geeft mij een prettig en zeker gevoel. Hij controleert, onderhandelt en houdt mij scherp. Door de expertise van Hans Bergfeld / Bermusico heb ik eindelijk de juiste balans gevonden!”

Eddy Ouwens (componist/producer)

SABAM

“Enthousiasme en een zeer verregaande expertise van de complexe auteursrechten materie, pragmatisch en altijd doelgericht, positief kritisch, open communicatief en steeds constructief. Een handgreep uit de vele kwaliteiten die ik doorheen mijn 20 jaar bij Sabam bij Hans heb kunnen appreciëren, en mij aanmoedigen om de samenwerking nog verder uit te breiden.”

Serge Vloeberghs (directeur Licensing Sabam)

“Het gaat om Hans Bergfeld, de oprichter van Bermusico. Hans adviseert en bemiddelt voor zijn cliënten, opdat zij hun muziekrecht halen. Zonder hem had ik nooit een cent van Buma/Stemra ontvangen Hij zet zich gewetensvol in, is juridisch onderlegd, geeft niet gauw op en is aardig! Hans Bergfeld is de ziel van Bermusico. Hij kent alle regels, spreekt de taal, heeft een schat aan ervaring. Hij volgt oplettend, precies en alom rechtvaardig, al jaren voor mij de meest gunstige weg Het meest opmerkelijk is zijn gevoel voor tact, je voelt je veilig, beschermd, je zit goed. Bij Bermusico, echt waar, bent u in beste handen.”

Marijke Philips (copywriter/songwriter)